Öt perc Dubai

Öt perc Dubai

Dubaji nyár, hűsítő programok

2021. június 09. - 5percdubai

dsc_6388.jpgDubajba megérkezett az igazi nyár. A levegő forró és párás, a nap kíméletlenül süt. Idén már mértünk itt árnyékban 45 fokot…és még csak június eleje van. Gyakran hangzik el a kérdés, hogy mégis mit lehet itt csinálni ilyenkor?

Dubajban a turistaszezon a kellemesebb-őszi, téli, tavaszi- hónapokra esik, pont a nagy nyári meleg miatt. Viszont vannak, akik csak nyáron érnek rá pihenni, és bevállalják a forróságot. Nekik gyűjtöttem most össze pár olyan programot, amit napszúrás és gutaütés nélkül be lehet vállalni.

Dubai bővelkedik a turistalátványosságokban. Sokszor elhangzik, hogy nem érdemes ide elutazni, mert az egész város “mű”, semmi eredeti nincs benne. Csak csupa beton és üveg, felhőkarcolók egymás hegyén-hátán, ahol meg ez végetér, ott csak poros sivatag. Szerintem pedig pont ez az, ami érdekes benne, hogy ide, ezt megálmodták, megtervezték, felépítették, és működik. Aki középkori romokat, romantikus kis kastélyokat, szűk utcácskákon andalgást szeretne, annak csalódás lesz, de nyilván nem is ide fog repülőjegyet venni…

Na de jöjjenek akkor a nyáron is élvezhető programok!

Burj Khalifa
Senkinek nem kell bemutatni a 828 méter magas felhőkarcolót, ami jelenleg a világ legmagasabb épülete. Normál jeggyel a 124-125. szintre visz fel a látogatóknak kialakított lift, illetve külön belépővel a 148. emeletig is feljuthatunk. A panoráma lélegzet-elállító, fantasztikus fényképeket lehet készíteni akár nappal, akár este látogat el ide az ember. A toronyban helyet kapott a híres divattervező, Giorgio Armani nevével fémjelzett hotel, és több étterem is. Az épület nem csak turisztikai feladatokat lát el, hanem irodák, lakások is vannak benne.

Dubai Mall-Dubai Aquarium & Underwater Zoo
Ha már a Burj Khalifa miatt úgyis a Dubai Mall-ban járunk (hiszen innen lehet felmenni) akkor ne hagyjuk ki ezt a víz alatti világot bemutató programot! Van olyan belépő a Burj Kalifába, amellyel az Underwater Zoo is látogatható. Gyerekekkel tuti program, de a felnőtteknek sem fog csalódást okozni! A cápákkal, és egyéb halakkal teli óriási akvárium csak a kezdet, érdemes megnézni az egészet, elejétől-végéig!

The Frame
Az óriás képkeret kinézetű épület egy kilátó, amely különleges jelentőséggel bír. Elhelyezkedésének köszönhetően összeköti a múltat és a jelent, a régi városrészt a modern, új városrésszel. Az egyik irányból kinézve a régi házakat, azaz a múltat látjuk. Ha a másik irányba tekintünk, akkor pedig a felhőkarcolókat, azaz a jelent, a jövőt pillanthatjuk meg. Plusz élmény még, hogy a kilátó padlózata részben üveg, ezért végigsétálhatunk a 150 méteres mélység felett-üveglapokon.

Hajóval a város körül-Dubai Ferry
Csak a hajóállomásig kell elviselni a forróságot…Ezután légkondicionált, kényelmes, modern hajókkal juthatunk el a város egyik végéből a másikba, és közben élvezhetjük a panorámát. A hajó megkerüli a Pálma szigetet is, így a fedélzetről remek fotókat lehet lőni az Atlantis hotel épületéről. Van olyan járat is, amely a Creek-en - ez a belvároson végighúzódó csatorna - halad végig, szintén érdekes program. (https://www.rta.ae/wps/portal/rta/ae/public-transport/marine/dubai-ferry)

Mecsetlátogatás-Jumeirah Mosque
A mecsetek épületei többnyire nem látogathatóak turisták számára. A Jumeriah Mosque azonban kivétel, mert itt szerveznek angol nyelvű, vezetett látogatásokat a mecsetbe. Nemcsak a mecsetet lehet megnézni, hanem beszélnek kultúráról, vallásról, szokásokról, hiedelmekről. Nagyon nyitott szemléletű, humoros, közvetlen vezetők tartják ezeket a programokat, kérdezni is lehet, mindenre válaszolnak. (https://www.jumeirahmosque.ae)

Naplemente a tengerparton
Késő délután és esténként a hőség kibírhatatlanból átvált egészen tűrhetővé. Ha a szél is fúj, akkor még kellemesebb! Ilyenkor lehet sétálni a tengerparton, vagy fürdeni egyet…persze nagyon meleg van így is. A víz pedig olyan, mintha az ember egy termálmedencében ülne. Ezt megtapasztalni szintén egy különleges, egyedülálló élmény! A naplemente pedig csodaszép.

(folyt.köv…)

A bejegyzés trackback címe:

https://5percdubai.blog.hu/api/trackback/id/tr5816587236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása